Quantcast

Snimak webinara o pisanju i blogingu

Pre par dana Željko Crnjaković iz Coworking Subotica i ja smo napravili webinar na temu… pa, svega ovoga čime se bavim. Evo ga snimak:

Imamo dve glavne teme: zarada pisanjem (ovim kojim se ja bavim) i zarada blogom.

Obe oblasti su užasno široke i postoji puno različitih načina da se postigne uspeh, a nijedan nije lagan – makar ja ne znam za takve.

U sat vremena koliko webinar traje, međutim, i Željko i gledaoci su postavljali neka jako dobra pitanja pa se nadam da ćete uhvatiti makar neku osnovnu nit. Neka od pitanja su van moje sfere znanja i interesovanja (u politiku se recimo ič ne razumem pa nemam baš ni ideju kako bi se blog o politici mogao monetizovati), i nažalost nemam precizan odgovor na pitanje “odakle krenuti sa edukacijom” prosto jer ja nisam učila sa jednog mesta na koje mogu da se pozovem u svakom trenutku, a, koliko znam (a prevrnula sam sve resurse, uključujući i Gugl, uzduž i popreko) ne postoji jedno mesto na kojem je ukratko sumirano sve što je potrebno da znate.

Zato ću evo i ovde navesti svoje glavne resurse – blogove koje vredi iščitati uzduž i popreko:

http://www.copyblogger.com/blog/ (možete slobodno macnuti i njihove besplatne kurseve, ali za plaćene sačekajte dok malo sami ukačite stvari, nešto od toga vam možda treba a možda vam ništa i ne treba)

http://www.problogger.net/ – vredi ista preporuka kao za CopyBlogger

Dalje idu blogovi frilens pisaca:

http://beafreelanceblogger.com/

http://www.makealivingwriting.com/

http://www.writersincharge.com/blog/

http://www.therenegadewriter.com/ (grupa autora)

I jedan neprocenjiv resurs – spisak 10 oglasnih tabli na kojima možete naći poslove deset puta kvalitetnije od onih na koje ćete (najverovatnije) naleteti na frilens platformama:

http://workingwritersandbloggers.com/2013/07/01/41-places-to-find-freelance-writing-jobs/

Ovim i zvanično idem na raspust 🙂 i pozdravljam vas do jeseni!

online kurs freelance pisanje

Print Friendly
The following two tabs change content below.

Jelena

Bavim se Internet marketingom i živim od toga. Trudim se da maksimalno koristim svoje pravo da uživam u životu, što i vama preporučujem. Obožavam dobre HOG igre i keks tortu (onu sa kafom) - tako me je najlakše podmititi.